naar site van Intermobiel
 

Nieuws

10 april: Vader en zoon van der Dong starten het nieuwe seizoen
vol goede moed in de Burando Production Open (BPO)


Na een mooi en spannend debuutjaar is het tweede seizoen van de Burando Production Open tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces van start gegaan. Ook vader en zoon Barry en Dennis van der Dong zijn dit seizoen weer van de partij. Ze hebben hun BMW 123d ingeruild voor een BMW 320d coupé. Afgelopen seizoen was dit de auto van coureur Rob Severs, overtuigende winnaar van 2012.

Het bedrijf Norman (o.a. bekend van de data beveiligingssoftware) is dit seizoen wederom als hoofdsponsor en partner aanwezig op de nieuw gestylde BMW 320d. Tevens is Norman volop aanwezig op het circuitterrein doormiddel van 3 Norman Grid Girls gehuld in het latex. Deze zullen net als afgelopen jaar een warme sfeer brengen aan het geheel.

De BPO maakt pas sinds 2012 deel uit van het Dutch Power Pack. De serie wordt gekenmerkt door zijn krachtige ‘fun-factor’ en ‘open reglement’, maar heeft toch een officiële NK-status. De raceklasse van de BPO is op basis van een maximale rondetijd opgedeeld in twee verschillende divisies: divisie 1 (2:00 minuten) en divisie 2 (2:05).

Barry en Dennis zullen dit jaar uitkomen in divisie 2. Afgelopen jaar reden zij nog in de BPO voor Equipe Verschuur echter dit jaar zullen zij rijden voor Norman Intermobiel Racing, onder begeleiding van Achterberg Motorsport.

Tijdens de Paasraces zijn in de BPO 15 auto’s van start gegaan, waarvan 10 auto’s in divisie 2. Dennis verwacht dit jaar hoge ogen te gooien, terwijl Barry voor zichzelf meer kansen ziet in een natte race.
Norman Intermobiel Racing zal dit jaar zijn gasten onthalen in de Norman VIP Room en Pit Box, waar zij hun gasten zullen voorzien van de meest recente informatie en zullen verwennen middels een volledig VIP arrangement.

Afgelopen Paas raceweekend was het bitter koud en de sneeuw dwarrelde vrolijk naar beneden, niet echt het lente zonnetje waar we op gehoopt hadden tijdens de kwalificatie op vrijdag. Op de baan werden de normale trainingen afgewerkt. De hele race reed Dennis zeer netjes, alle sectortijden werden bijgehouden en doorgegeven zodat hij, toen de vlag viel, als eerste over de finish kwam. Virtueel hadden we de race gewonnen echter moesten we onze straf innen (te snel gereden!) waardoor we als 4de eindigden, niet slecht voor een eerste race.

De tweede race nam Barry het stuur over en startte vanaf Pole Position, een erg goede uitgangspositie. Tijdens de rollend start werd er een schakelfout gemaakt waardoor de Norman BMW iets terugviel. Toen aan het einde van het rechte stuk de wagen van de baan werd gezet, door mede coureurs, en hoog in de tarzanbocht door het grind werd gestuurd was de race al gelopen. Barry wist echter terug te komen op de baan en een solide race te rijden. Op het laatst spinde de auto nog omdat na het uitstapje in het grind de banden ook niet meer optimaal waren. Toch wist Barry er nog een 4e plek uit te halen. Een goed resultaat.

Al met al een koud maar zeker gezellig weekend. Wij kijken uit naar de Pinksterraces waarin we de opgedane ervaring van dit weekend zeker ten goede weten in te zetten.

Intermobiel Racing is ook dit jaar trouw aan Stichting Intermobiel. Intermobiel Racing wil door hun steun de naamsbekendheid van deze mooie organisatie vergroten. Intermobiel zet zich in voor jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte in Nederland. Intermobiel Racing steunt Intermobiel met financiën, als het budget het toelaat, en ze geven Intermobiel gratis reclame op de raceauto. www.intermobielracing.com

Norman is opgericht in Noorwegen en is een marktleider en pionier in proactieve softwareoplossingen en diagnostische malwareprogramma's. Norman is gebaseerd op de gepatenteerde Norman SandBox® technologie, en biedt consumenten een gemakkelijke oplossing om hun PC's en gegevens te beveiligen, bedrijven een geïntegreerde aanpak om eindpunten en netwerken te beveiligen en grote ondernemingen de mogelijkheid om geavanceerde, gerichte aanvallen het hoofd te bieden aan de hand van analyse en defensieve netwerken. www.norman.nl