naar site van Intermobiel
 

Reports
28 okt - Formido Finale Races 23 mei - Pinksterraces
15 sep - Trophy of the Dunes 13 juni - Races Assen
4 juli - Superstars @ Zolder 8 april - Paasraces
   
28 oktober: Tijdens Formido Finale Races op het podium!

ZANDVOORT. Op vrijdag 10 oktober zijn we in 2013 voor de laatste maal afgereisd naar Zandvoort om de finale races af te werken. Vrijdag morgen zou Barry de vrije training afwerken en s`middags zou Dennis de vrije training rijden. Het was nat en fris, zo zou het volgens de voorspellingen het weekend ook niet veel beter worden.

Zaterdag begonnen we de dag met de kwalificatie de omstandigheden waren nat en fris. Dennis en de BMW waren super in deze omstandigheden, met zijn rondetijden wist hij zelfs de divisie 1 achter zich te houden alleen Duncan Huisman als vervanger van Liesette Braams moest hij voor zich dulden. Dus zouden we beide races aanvangen vanaf de voorste startrij ,een goede uitgangspositie voor de twee races

Race 1 werd aangevangen onder droge omstandigheden en een herfstig zonnetje waardoor Dennis de divisie 1 auto’s al voor de eerste bocht voorbij zag komen, Dennis pikte aan bij Duncan en de gehele race bleef het ook zo, de 1 en 2 gestart van de divisie 2 bleven de hele race in gevecht met elkaar.

Duncan Huisman (BMW) pakte de overwinning in de tweede divisie. Maar Dennis van der Dong wist de ervaren autosporter toch het vuur behoorlijk aan de schenen te leggen. Uiteindelijk finishte Van der Dong met zijn BMW als tweede met een ruime seconde achterstand. Dit omdat hij een seconde straftijd kreeg omdat hij in het gevecht onder de richttijd was gegaan De laatste plaats op het erepodium ging naar Renate Wilschut (BMW). “Ik heb me heel erg vermaakt”, reageerde racewinnaar Huisman na afloop. “En ik heb leuke gevechten gehad, maar moest daarbij oppassen dat ik niet onder de richttijd van 2:05 doorging.”

Hierdoor stonden we 3e in het kampioenschap op de 3e plek in onze divisie, de zondag zou spannend worden want we konden met een goede uitgangspositie 2e worden in onze eigen divisie en 3e in het overall kampioenschap

Vanwege de slechte weersomstandigheden op zondag besloot de organisatie om half 4 het vervolgprogramma van de Formido Finaleraces af te lasten. De slotrace van het BPO kwam daarmee te vervallen. dit was voor het team een behoorlijke anticlimax omdat we erg gefocust waren op zondag om een goede prestatie in de regen neer te zetten.

Doordat Cees de Haan tot dat moment in het algemeen klassement één punt voorsprong had op Kevin van der Slik, werd De Haan uitgeroepen tot de nieuwe kampioen van het Burando Production Open. “ daardoor bleven wij 3e in ons kampioenschap en eindigden 4e in het algemeen klassement Met de huldiging van Cees de Haan is er een einde gekomen aan het tweede seizoen van het Burando Production Open. Meer informatie omtrent het Burando Production Open vindt u op:www.burandoproductionopen.nl.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd seizoen waarin we mee hebben gestreden om het kampioenschap en podiumplekken hebben gepakt. Met dank aan al onze sponsoren zonder hun was het niet mogelijk geweest. Als team hebben we laten zien waar we toe in staat zijn en laten zien waar een klein team groot in kan zijn.

Hopelijk kunnen we in 2014 u weer zien op de circuits en mooie races laten zien.

UITSLAGEN FORMIDO FINALERACES 2013
Race 1 Burando Production Open:
1. Wilbert van den Burg (divisie 1), Alfa Romeo 147, 15 ronden in 30:17,465 minuten
2. Henk Vuik (divisie 1), Mercedes C200, op 7,856 seconden
3. Kevin van Eldik (divisie 1), BMW M3 Compact, op 10,785
4. Cees de Haan (divisie 1), SEAT Léon Supercopa, 29,775
5. Twan Knop (divisie 1), Audi TT LPG, 1:02,134
6. Duncan Huisman (divisie 2), BMW 123d, op 1:11,354
7. Dennis van der Dong (divisie 2), BMW 320d, op 1:12,554
8. Nynke de Vries, BMW M3 E36 (divisie 1), op 1:13,573
9. Renate Wilschut, BMW 120d (divisie 2), op 1:18,604
10. Kevin van der Slik, BMW 120d (divisie 2), op 1:18,786
11. Pieter van der Wal, BMW 325i Compact (divisie 2), op 1:25,471
12. Johan Hoogewerff, Volvo 850 (divisie 2), op 1:27,241
13. Jim Raaijmakers, Renault Clio (divisie 2), op 1:55,855
14. Jochen Pethke, Volvo 850 (divisie 1), 9 ronden
15. Peter van der Ham, BMW M3 E46 (divisie 1), op 11 ronden

Eindstand Burando Production Open:
1. Cees de Haan, 145 punten (kampioen)
2. Kevin van der Slik, 144
3. Renate Wilschut, 126
4. Dennis van der Dong, 124
5. Kevin van Eldik, 91

< de foto's staan in ons online-album >

Groet,

Team Norman/Intermobiel Racing

 
15 september: Tijdens Trophy of the Dunes eindelijk weer op het podium!

Tijdens de Trophy of the Dunes eindelijk weer een podium voor Norman Intermobielracing in het Burando Production in race 2 op zondag. Coureur Dennis van der Dong die op zondag de race reed met de BMW moest er in divisie 2 echter flink voor strijden. Hij moest vanaf achteraan starten. In de eerste race op zaterdag die door Barry van der Dong werd gereden werd er ook al achteraan gestart doordat er tijdens de kwalificatie twee maal de normtijd werd overschreden.

Het Burando Production Open reed tijdens de Trophy of the Dunes haar races met versterking van haar Duitse collega's uit de German Tourwagen Cup, wat resulteerde in een spectaculair startveld, met vertegenwoordiging van automerken als Audi, BMW, Ferrari, KTM en Porsche.

Zaterdag race 1

In de tweede divisie leek Jim Raaijmakers tijdens zijn debuut in het BPO direct de overwinning veilig te stellen. Maar hij overschreed tot vier keer toe de richttijd, waardoor hij een drive through penalty opgelegd kreeg. Klassementsaanvoerder Kevin van der Slik nam dankbaar de grootste beker in ontvangst. Johan Hoogewerff stelde met zijn Volvo 850 de tweede positie veilig. Het gevecht om de derde plaats op het erepodium werd door twee dames uitgevochten. Renate Wilschut wist uiteindelijk haar BMW 120d voor de 123d van Liesette Braams over de finish te brengen. De race verliep nogal turbulent. Coureur Barry van der Dong had veel last van onderstuur. Door allerlei tijdstraffen die aan andere wagens in de divisie werden uitgedeeld was niet duidelijk op welke positie er werd gereden. Wij wisten uiteindelijk op de 5e plaats te finishen.

Zondag race 2
Na een regenbui boven Circuit Park Zandvoort werd zondag de tweede race van het Burando Production Open op een opdrogende baan aangevangen. Ook tijdens deze race werden wij door de kwalificatie resultaten achteraan op de grid gezet. Dennis van der Dong had een prima start en vond meteen aansluiting met zijn directe concurrenten, waarna hij een prima race kon rijden.

De strijd tussen Jim Raaijmakers en Pieter van der Wal eindigde in de derde ronde in het Scheivlak tot een Waterloo. Zij raakten elkaar en vervolgens de vangrail, waardoor zij allebei konden uitstappen. Kevin van der Slik ging aan kop, maar hij moest zijn auto met een technisch defect in het gras parkeren. Dennis van der Dong profiteerde en bracht zijn BMW 320d, als eerste over de eindstreep.

Dit resultaat hadden we na de kwalificatie op zaterdag niet verwacht, maar het blijkt maar weer dat de zin 'the bullshit stops, when the flag drops' nog steeds klopt. Ook de inzet van en de sfeer in het team zorgt ervoor dat de resultaten steeds beter worden. Peter van Achterberg motorsport, zorgt ervoor dat de auto continue wordt doorontwikkeld, ook tussen de races door. Bas, Rick, Danny en Mitch zorgen op het circuit dat de wagen er top bijstaat en Emille en Edwin dragen de zorg dat alles goed verloopt tijdens de weekeinden. Dennis en Barry op de baan als de bovengenoemde hun werk hebben gedaan de resultaten neerzetten.

We zijn als team super trots op het behaalde resultaat en de mogelijkheid om in de top 3 in het eindklassement te behalen ligt nog volledig binnen bereik. Tijdens de finale races zullen we dat zeker gaan proberen binnen te halen. Zonder de inzet van alle vrijwillige teamleden en sponsoren zou er niet geracet kunnen worden. Aan hen is onze dank dan ook groot.

< de foto's staan in ons online-album >

Groet,

Team Norman/Intermobiel Racing

 
4 juli: Superstars @ Zolder op Circuit Zolder (B)
 

Na een korte tussenperiode was het eindelijk zo ver. Het Norman- Intermobiel Racingteam was afgereisd naar Circuit Zolder in België wat een weekeinde zal worden in een top evenement, de Superstars. Wegens privé redenen kon Dennis niet deelnemen aan de races van dit weekend, dus lag het lot in de handen van Barry. Voor Barry was het circuit nog compleet nieuw en hij had daarom nog veel te leren.

Op de vrijdag ging Barry voor het eerst de baan op en reed in de eerste vrije training mooie ronde tijden. Er was een kleine regenbui en dat heeft daarin een rol gespeeld. Door deze regenbui gingen maar weinig mensen de baan op. Barry reed op dat moment de vierde tijd algemeen en voor het klassement tweede.
De tweede vrije training was het droog waardoor meer mensen de baan op gingen. Barry reed netjes, maar had nog onvoldoende training gehad op de baan om de concurrentie voorbij te gaan. Hij eindigde in deze vrije training ook als zesde en dus laatste in het klassement.

Op de zaterdag waren de kwalificatie en de eerste race aan de beurt. Met veel aanwijzingen van onze data engeneer Mitch was Barry mentaal al wat wijzer geworden over de baan en moest hij dit alleen nog toepassen. Bij de kwalificatie was er al duidelijk verbetering te zien. Zijn tijden lagen dichterbij de concurrentie alleen weer net niet voldoende waardoor hij dus toch nog van de zesde positie moest starten.

Tussen de kwalificatie en race werd er aan de BMW nog wat aangepast en Barry kreeg nog meer tips van Mitch voor een perfecte race. Al deze veranderingen en coachen hebben goed geholpen. Bij de eerste Race kwam Barry goed weg en kon mooi aansluiten bij zijn concurrenten. In zijn race reed hij ook zijn snelste tijden en soms was hij zelfs de snelste op de baan  ten opzichte van zijn concurrenten. Hij was in vele gevechten te zien en zijn rijstijl was perfect. Door een crash in een van de eerste rondes vlak voor Barry  kwam hij op een achterstand. Zelf kon hij deze crash wel ontwijken, maar snel reed hij weer achter zijn concurrenten aan. Hij was fel in gevecht met zijn directe concurrent van der Wal  waardoor van der Wal in de grindbak terecht kwam waardoor zijn race af was gelopen en niet meer de tijden reed die hij nodig had terug te komen. Barry lag hierdoor vijfde. Hij reed mooi mee en haalde zelfs meerdere mensen in. Alleen door een van zijn concurrenten werd zijn race weggegooid. Hij werd te erg opgehouden en deze coureur haalde rare manoeuvres uit. Hierdoor werd hij vijfde. Als deze coureur Barry niet had opgehouden was zelfs een derde plaats in zicht geweest.

Op de zondag was de tweede race en voor deze race waren er veel gasten afgereisd naar Circuit Zolder om Barry in actie zien te komen. Wij hopen dat deze gasten zich hebben vermaakt. Het team heeft in ieder geval zijn uiterste best gedaan deze gasten een top dag te bezorgen.

De tweede race was aangebroken en de verwachtingen waren goed. Barry had weer een aardige start en hij kon alweer meekomen met zijn concurrenten. Zijn tijden waren weer als in zijn eerste race en sommige ronden was hij dus weer de snelste op de baan in zijn klassement. Het was een groot gevecht tussen Barry en zijn concurrenten.  van der Wal moest al snel opgeven en zijn kapotte wagen in de pitstraat parkeren. Barry kon dus al op een vijfde plaats rekenen. De man op de eerste plek kreeg even later een drive trough penalty, dat betekend dat je in een van de rondes de pitstraat binnen moet komen om alleen er doorheen te rijden. Barry was ondertussen nog mooi in gevecht met Lisette Braams en hij had de Volvo die een drive trough kreeg nog maar net ingehaald. De Volvo kwam snel terug en deze raakte ook bij het gevecht. Hij was te snel, dus Barry en Braams moesten het gauw opgeven. Barry reed dus weer vijfde. Een deelnemer reed net als op de zaterdag Barry een tijd in de weg waardoor Barry door de Volvo en het oponthoud  al niet meer  op een podium kon rekenen. Barry ging nog wel voor de vierde plaats. Hij was voor dit gevecht al door een deelnemer  ingehaald doordat die in de chicane af  sneed en in een van de laatste rondes probeerde een deelnemer  Barry op het rechte stuk eraf te drukken. Barry kon de auto nog maar net opvangen en door deze twee acties werd Barry aldus vijfde.

Doordat Dennis dit weekend niet kon rijden heeft Barry zeer veel tracktime gehad, wat in de volgende race tussen vader en zoon allen maar tot betere resultaten kan leiden, dus hou ons goed in de gaten!
Zonder de inzet van alle vrijwillige teamleden en sponsoren zou er niet geracet kunnen worden. Aan hen is onze dank dan ook groot.  

< de foto's staan in ons online-album >

Groet,

Team Norman/Intermobiel Racing

 
13 juni: Dutch Power Pack Races op TT Circuit Assen
 'we blijven meedoen om het kampioenschap'
 

Afgelopen weekeinde zijn we afgereisd naar het TT circuit in Assen om de volgende ronde in het kampioenschap af te werken. Barry en Dennis gebruikten de vrije trainingen op vrijdag om de baan te leren kennen. Voor onze rijders was het circuit nieuw. Al snel hadden ze de baan in hun systeem zitten en reden ze goede tijden. Wat een goed uitgangspunt was voor de zaterdag met een kwalificatie en een lange race.

Op zaterdag was er een spannende kwalificatie waarbij wij via de radio Dennis in de laatste minuut feliciteerden met de pole. Echter ging op dat moment vd Silk onder de vlag door en was nog sneller en ontnam ons de pole. Maar voor alle races 2e op de grid staan is ook niet slecht.

De eerste race van het Burando Production begon erg spannend. De Alfa Romeo waar Dennis achter zat daarvan begaf de motor de geest. Het resultaat was een flink oliespoor waarop Dennis begon te glijden en alle stuurmanskunsten moest uitvoeren om de wagen op de baan en heel te houden. De wagen achter Dennis had minder geluk en kwam met een harde klap in de vangrail tot stilstand. De wedstrijd werd lang stilgelegd om de beschadigde vangrail te herstellen.

Bij de herstart van de wedstrijd wist Dennis dat zijn banden beschadigd waren en hij niet meer het resultaat kon behalen waar wij met zijn allen op gehoopt hadden. Barry nam halverwege het stuur over en reed de wedstrijd uit tot het vallen van de vlag op P5 in divisie 2.

Tijdens de tweede race op zondag was Barry degene die de spits mocht afbijten. Tijdens de start moest hij plekken inleveren maar in de bochten vocht hij zich terug en zette zijn persoonlijk snelste ronde neer. Uiteindelijk finishte Barry als 6e in de divisie. Later bleek dat een technisch mankement het voor beide coureurs erg moeilijk maakte om op de rechte stukken bij te blijven. Dennis klaagde in zijn race dat hij hier ook veel last van had.

Race 3 was weer voor Dennis, ook hij viel tijdens de start ver terug door hetzelfde mankement, maar de vechter als hij is, ging hij er eens goed voor zitten. Tijdens de race werd hij erg gehinderd dor de gastklasse die met het DPO meereed en zich op deze manier mengde in het kampioenschap, wat ons niet ten goede kwam. Als Dennis eerder los was geweest, had hij zeker nog voor het podium mee kunnen strijden. Nu echter was het een gastrijder die zijn eigen race reed en daardoor onze kansen aanzienlijk verkleinde. Uiteindelijk finishte Dennis op een mooie 4e plek in onze divisie.

Ook de 3 Norman dames waren weer druk met flyeren bezig; voor Norman, maar ook voor het goede doel (Intermobiel) dat wij steunen en waar Norman gratis een stuk reclame voor ter beschikking stelt. Ook de vele aanwezige gasten van onze sponsoren vermaakten zich prima. Barry laat ieder race weekeinde door middel van een uitleg bij de racewagen de gasten van alles weten over het racen en de auto. Waarna de genen die willen even in de wagen mogen plaatsnemen.

Zonder de inzet van alle vrijwillige teamleden en sponsoren zou er niet geracet kunnen worden. Aan hen is onze dank dan ook groot.

We hebben dit weekeinde in ieder geval onze punten gesprokkeld en blijven meedoen in het kampioenschap. De volgende races in het Burando Production Open worden op 22 en 23 juni verreden, tijdens het Superstars-weekeinde op Circuit Zolder (B).

< de foto's staan in ons online-album >

Tussenklassement klasse: BURANDO PRODUCTION OPEN:

  1   251   Kevin van der Slik        99 22 +* 20 7 16 17 + 17 +
  2   102   Cees de Haan             87 16 +* 12 +* 18 19 + 12 +* 10 +* 
  3   205   Dennis van der Dong    74 20 - 42 +* - - 12
  4   202   Pieter van der Wal       73 6 17 * 16 13 + 12 9 *
  5   208   Renate Wilschut          72 - 24 10 14 - 24
  6   208   Frank Wilschut            54 24 - - 14 16 -
  7   204   Liesette Braams          45 7 10 12 8 6 2
  8   211   Luc Braams                37 16 - - 21 * - -
  9   110   Bart den Hartog          32 10 4 10 4 4 -
  10 112   Kevin van Eldik            31 - - 16 +* 15 * - -
  11 205   Barry van der Dong      21 - 17 + - - 4 -
  12 105   Gerard Vleming            18 - - 8 10

Groet,

Team Norman/Intermobiel Racing
 

 
23 mei: Pinksterraces op 18 & 20 mei op Circuit Park Zandvoort
'een mooie solide teamoverwinning'

Na een lange tussenperiode was er eindelijk weer een raceweekend voor het Norman-Intermobiel Racingteam. Vrijdags eerst richting het circuit waar de vrije trainingen zouden worden afgewerkt, Barrry en Dennis zouden er elk 1 voor hun rekening nemen.Na de sessies waren ze allebei dik tevreden over de auto en keken uit naar de kwalificaties die op zaterdag verreden zouden gaan worden.

De zaterdag was weer zo'n dag waarop het zou kunnen regenen, maar het zou ook zomaar droog kunnen zijn. Dennis hoopte op het eerste en Barry op het tweede. Het werd het tweede: koel en droog. Dennis zou de kwalificatie op zich nemen. De kwalificatie ging super, binnen 3 ronden pakte Dennis de pole voor race 1 en voor race 2 de 3e plek, dus de uitgangsposities voor beide races waren super.

De eerste race werd ook op zaterdag verreden, Dennis gaf aan zich toch wel een beetje nerveus te voelen nu podium het uitzicht was. Het team had een nieuwe opzet bedacht om tijdens de race Dennis van info te voorzien, waardoor hij zich rustig op het racen kon concentreren. Opzet hierin is dat de rustige stem van Bas op de radio zou zijn. Daardoor was er minder spanning voor Dennis. Het team komt beter ingespeeld op elkaar.

Na een goede start waarbij hij zijn directe concurrenten achter zich liet, was Pieter van de Wal degene die bij Dennis aanhaakte en bijna de gehele race in gevecht was om de p1 te pakken te krijgen. Na tweederde van de race hadden de banden van Pieter het beste gehad waarna Dennis 5 seconden wegreed.
Na een solide race, waarin het Teamwork een belangrijke rol heeft gespeeld en de constante rondetijden van Dennis was er een mooie solide Teamoverwinning. Door het betere teamwerk komt resultaat tot zijn recht. Een zeer verdiend Podium waar we met zijn allen erg trots op zijn. Echter het weekend is nog niet klaar, race 2 moet nog verreden worden. Op naar de maandag.

Op maandag was het Barry zijn dag om te rijden, hij gaf aan een redelijke druk te voelen. Barry normaal de rust zelf….. Nerveus, dat verbaasde ons. Eerst moest hij nog even de nieuwe gordels passen om een comfortabelere zit in de auto te verkrijgen, na het passen de raceoverall aan en op naar de grid. De vele gasten die aanwezig waren zagen een mooie start ook de 3 Norman Dames waren vandaag weer druk met flyeren bezig; voor Norman maar ook voor het goede doel dat wij steunen en waar Norman gratis een stuk reclame voor ter beschikking stelt.

Na de opwarmronde was de rollende start waarbij we een plek verloren, het was wachten wat er de komende ronden zou gaan gebeuren. Er was nog tijd genoeg. Echter zouden we de eerst ronde niet overleven, Barry pushte iets te hard waardoor hij de auto verloor en in de bocht zonder naam parkeerde.
Dat was erg zuur omdat een goed resultaat erin zat, maar ook dat is racen.

Al met al een weekend met een hoogtepunt en een dieptepunt. We hebben in ieder geval goede zaken gedaan dit weekend voor het kampioenschap, we staan 3e. In Assen gaan we proberen onze positie in het kampioenschap te verbeteren, dat is het doel!

Zonder de inzet van vrijwilligers en sponsoren zouden we er niet kunnen staan. Aan hun is onze dank groot.

< de foto's staan in ons online-album >

Filmpjes op you tube:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DPZQoO1PMhw

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nfPrfJwDgG0

Op autosport.nl staat dit verslag hiervan te lezen.

Groet,

Team Norman/Intermobiel Racing

 

8 april: Kruidvat Gillette Paasraces op 30 maart & 1 april op Circuit Park Zandvoort

Eindelijk was het zover na jaren met de zelfde teamsamenstelling op de circuits aanwezig geweest te zijn, komt Intermobiel Racing dit jaar uit in een nieuwe klasse met een andere wagen en een gewijzigde teamsamenstelling.

Ten eerst gaan wij verder dit seizoen als Norman/intermobiel Racing. Barry en Dennis van der Dong en Intermobiel Racing hebben de handen ineengeslagen om dit seizoen samen te werken om het kampioenschap proberen binnen te halen. Tevens zijn Barry en Dennis de vaste coureurs tijdens de races.

Op vrijdag was de start van het weekend. Het was bitter koud en de sneeuw dwarrelde vrolijk naar beneden, niet echt het lente zonnetje waar we op gehoopt hadden. Op de baan werden de normale trainingen afgewerkt en de BMW bleek snel eigenlijk iets te snel. Dus zouden de coureurs het weekend in de races met hun hoofd moeten rijden om niet onder de normtijden te komen.

Verder was onze vast rots Bas aanwezig en onze nieuwe monteur Rick. Danny is als vaste kracht gebleven en Mitchell komt ook het team versterken. Emile en Edwin zijn de regelaars en Peter de engineer completeert het team. Op zaterdag was het nog steeds bitter koud en ook vielen er weer vlokken sneeuw, maar het was wel de dag van de kwalificatie. Met zijn allen waren we benieuwd waar wij de wagen zouden kunnen neerzetten in het goed bezette veld.

Dennis ging de kwalificatie rijden en eigenlijk vanaf de eerste rondes werden de tijden steeds beter. Een ronde zelfs te goed deze kwam onder de normtijd en daardoor zouden wij straftijd krijgen. Uiteindelijk wist Dennis er een erg goede 2.05.022 neer te zetten. Goed voor de pole, maar ja die straftijd hé. De uiteindelijke plek op de grid zou, nadat de officiële uitslag bekend was, de 6e zijn: een goede uitgangspositie voor de races op maandag.

Maandag = raceday een stralende zon, blauwe lucht, maar opnieuw erg koud! De tribunes waren aardig vol en op het paddock was het gezellig druk. Na een lekker paasontbijt met zijn allen, ging Dennis zich voorbereiden op race 1. Om 10.25 uur gingen we dan racen. De wagens op de baan waren begonnen met hun opwarmronde en na de rollende start waren wij goed weg. Dennis reed op de limiet en reed constant tegen de grens van de 2.05 aan, totdat hij zich vergaloppeerde, omdat de predictor aan boord niet werkte en er een echt snelle ronde uitperste die ons uiteindelijk 13 strafseconden op het eind zou opleveren. De hele race reed hij zeer netjes, alle sectortijden werden bijgehouden en doorgegeven zodat hij toen de vlag viel als eerste over de finish kwam. Virtueel hadden we de race gewonnen, echter moesten we onze straf innen, zodat we als 4e eindigden. Niet slecht voor een eerste race.

De tweede race om 15.50 zou Barry het stuur overnemen. Hij zou starten vanaf pole, een erg goede uitgangspositie. Tijdens de rollende start werd er een schakelfout gemaakt, waardoor wij terugvielen en toen aan het einde van het rechte stuk de wagen van de baan werd gezet en hoog in de Tarzanbocht in het grind werd gezet, was de race al gelopen. Barry wist echter terug te komen op de baan en een solide race te rijden, al zat het hem niet mee. Zelfs de meeuwen op het circuit zaten hem dwars, omdat ze de wagen op racesnelheid wel erg dichtbij kwamen bekijken. Op het laast spinde de wagen nog, omdat na het uitstapje in het grind de banden ook niet meer alles waren. Toch wist hij er nog een 4e plek uit te krijgen, een goed resultaat.

Al met al een koud maar zeker gezellig en voor iedereen een leerzaam weekend. We kijken uit naar Pinksteren waarin we de opgedane ervaring van dit weekend zeker ten goede weten om te zetten.

< de foto's staan in ons online-album >

Groet,

Team Norman/Intermobiel Racing